Dator och hemmakontoret

Se till att datorn funkar smärtfritt med e-post, konton, säkerhetskopiering, utskrifter och annat viktigt.

Exempel på vad vi kan hjälpa dig med

Rensa din dator från virus

Trots antivirusprogram kan man få virus eller malware. Det är tråkigt. Låt oss hjälpa dig rensa upp så slipper du problem.

Fixa programvaror, e-post och konton

Vi hjälper dig med all form av daglig användning. Som att installera program, fixa e-post och konfigurera olika konton.

Lösa utskriftsproblem

Det är något magiskt med skrivare som alltid krånglar vid fel tillfälle. Vi är snabbt på plats hos dig och hjälper dig.

Komma igång med ny dator

En ny dator ska vara roligt. Samtidigt är det program att installera, konton att fixa och inställningar att justera. Vi hjälper dig få glädje av nya datorn direkt.

Återställa hårddisk

En kraschad hårddisk går ofta att återställa. Då slipper du bli av med dokument eller minnen i form av bilder och film. Låt oss prova att återställa.

Säkerhetskopiering

Med automatiska säkerhetskopior behöver du inte vara lika orolig för att datorn ska krascha. Låt oss fixa så att du slipper tänka på det sen.

Övrig felsökning & åtgärder

Har du något annat fel på datorn, skrivaren eller en annan enhet på hemmakontoret? Hör av dig, så hjälper vi dig.

Vanliga problem och frågor om datorer

Det finns några olika saker du kan göra för att i alla fall minska risken.

Först och främst, om du använder en PC, skaffa ett bra antivirusprogram. Det skyddar dig mot de vanligaste hoten. På Mac är det inte lika vanligt med virus, så där klarar du dig utan.

Tänk också på vilka webbplatser du besöker. Undvik skumma länkar eller saker som verkar för bra för att vara sant. Detsamma gäller e-post du får.

Innan du öppnar filer som du laddat ner eller fått via e-post, fundera över om avsändaren är betrodd.

Vi rekommenderar att du skaffar en e-postadress helt gratis via Gmail.

Förutom en e-postadress och bra webbgränssnitt får du också ett konto du kan använda till Googles alla olika tjänster och produkter.

När en hårddisk ger upp är det lätt att få panik. Ofta har man massa viktiga dokument, bilder och andra filer som man verkligen inte vill bli av med.

Har du en säkerhetskopia är det ett mindre problem. Då kan du bara återställa den. Men har du inte det finns det fortfarande en chans.

Det finns nämligen särskilda programvaror och utrustningar som klarar av att rädda många hårddiskar. Visserligen kostar det en liten slant, men är värt att prova för att slippa bli av med alla minnen.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Det finns inget värre än att bli av med viktiga dokument, eller minnen i form av foton och videos bara för att datorn kraschar.

Ofta krävs det att man drabbas av en krasch, innan man på riktigt lär sig uppskatta säkerhetskopior (eller backup som det heter på engelska).

Idag finns många molntjänster som automatiskt säkerhetskopierar din dator mot en liten månadskostnad. Då slipper du tänka på det. Du har alltid en aktuell säkerhetskopia.

Vi hjälper dig gärna igång med en bra säkerhetskopieringsrutin. Så slipper du oroa dig för att datorn dör.

Lär dig mer

I vår blogg har kan du läsa mer om datorer, skrivare och annan teknik för hemmakontoret.