Vad är rutavdraget?

Med tekniken som så stor del av vår vardag är det inte bara vi som tycker att det är viktigt att det går att få prisvärd hjälp. Staten tycker också det.

Vad är rutavdrag?

Hjälp med IT och teknik i hemmet ryms under rut. Det är en möjlighet för dig att få göra avdrag från skatten för en del av arbetskostnaden när du anlitar oss för underhåll av IT-utrustning.

Så här fungerar rutavdraget när du anlitar GetGeek

Det finns många regler och villkor för rutavdraget. Vi har stenkoll på dem så att du inte behöver göra mer än att boka din Geek för att få hjälp.

Du behöver inte själv ansöka om rutavdraget. När vi fakturerar dig drar vi automatiskt av en del av arbetskostnaden och rapporterar allt till Skatteverket.

Ett par av villkoren kan vara bra för dig att känna till:

Maxbelopp per år

Under ett år kan du maximalt få avdrag med 50 000kr per person. Summan gäller för både rut och rot tillsammans. Alltså räknas byggtjänster, städhjälp och teknikhjälp (med mera) ihop.

Vi måste hjälpa dig hemma

Ett krav för att få nyttja rutavdraget är att vi hjälper dig i en bostad där du bor helt eller delvis. Här räknas även exempelvis fritidshus. Därför kan du inte komma till vårt kontor för att få hjälp. Du skulle då gå miste om rutavdraget, och det vore ju dumt, eller hur!

Läs mer om rutavdraget hos Skatteverket

Såklart finns det lite fler villkor och regler kring rutavdraget. Bland annat kring hur mycket avdrag du får för din inkomst.

När du bokar din Geek hos oss hjälper vi dig att hålla lite koll så att du inte får en obehaglig överraskning. Men du bör ändå ha lite koll på hur mycket du utnyttjat på annat än IT-hjälp från oss.

Hos Skatteverket kan du läsa mer om hur rutavdraget funkar, se dina avdrag i deras e-tjänst, samt få hjälp att uppskatta hur mycket avdrag du för göra under ett år.