Integritetspolicy

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i hur vi samlar in dina personuppgifter och hur vi sedan använder dem.

När du använder vår (Getgeek AB, org. nr 559073-1039) webbplats eller är kund hos oss accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt den här policyn.

När vi behandlar uppgifter om dig i dessa syften så är vi personuppgiftsansvarig.

Hur hanterar vi dina uppgifter?

Vi hanterar dina personuppgifter så att vi kan hantera din beställning och hjälpa dig som du förväntar dig (fullgöra avtal och utföra skyldigheter enligt lag), kunna kommunicera med dig och för att kunna ge dig en bättre tjänst och webbplats.

För att kunna göra detta sparar vi dina personuppgifter så länge som vi behöver för att kunna möta dessa krav. Se nedan för mer detalj.

Vilken information samlar vi in om dig och varför?

Beroende på vad du gör behandlar vi olika uppgifter om dig.

När du är kund hos oss

För att vi ska kunna leverera IT-hjälp till dig och kunna fakturera med RUT och liknande administration, behöver vi behandla vissa personuppgifter om dig. Det finns även lagkrav på att vi ska ha vissa uppgifter om dig.

När du beställer från oss behandlar vi följande uppgifter:

  • Namn
  • Personnummer (för rapportering av RUT)
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Fakturerings- och besöksadresser
  • IP-adress

Dessutom kan du i samband med din beställning och kontakt med oss angående den skriva egna kommentarer. Gör du det och dina meddelanden innehåller personuppgifter kommer vi behandla även det som står där.

Vi sparar även information om dina ärenden för att kunna hjälpa dig, och för att kunna följa upp och ge dig bättre hjälp. När vi vet vad som tidigare har varit problem, kan vi hjälpa dig bättre även i framtiden.

När du är kund hos oss kommer vi också att skicka regelbundna e-postutskick. Se nedan kring ”nyhetsbrev”.

Uppgifterna om dig behandlas i sju år efter det nuvarande räkenskapsåret har gått ut.

Kommunikation

Vi skickar ibland ut post eller e-post om nyheter eller annan information som vi tror att du är intresserad av.

Du kan alltid när som helst avsäga dig sådana utskick genom att klicka på ”avprenumerera” i slutet av varje e-postmeddelande, eller genom att kontakta oss.

Vi motiverar den här behandlingen med den lagliga grunden intresseavvägning.

Nyhetsbrev

Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Om du gör det behöver vi behandla din e-postadress. Är du kund till oss har du i samband med att du blir kund godkänt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Din e-postadress behandlar vi då fram tills det att du avprenumererar, samt även därefter för att kunna spara din önskan om att inte få något mer meddelande.

Den lagliga grunden för behandlingen av uppgifterna här är samtycke.

Du kan när som helst välja att avprenumerera längst ner i varje utskick. Du kan alltid kontakta oss om du vill att vi tar bort din e-postadress från vårt register. Vi kan däremot inte då säkerställa att du inte kommer kunna få utskick i framtiden eftersom vi då inte har kvar informationen om att du avprenumererat.

E-post och förfrågningar

När du kontaktar oss behöver vi behandla uppgifterna du skickar in till oss. Minst är detta e-postadress, namn, telefonnummer och de uppgifter du kan ange i ditt fritextmeddelande.

Vi behöver behandla uppgifterna för att hjälpa dig (dvs fullgöra vårt avtal eller för att du ska kunna ingå ett avtal), vilket då ligger i ditt intresse. Om din fråga är allmän stöder vi vår behandling på en intresseavvägning.

I det här fallet kommer dina personuppgifter sparas hos oss i två år, och därefter gallras.

Sociala medier

Kommunicerar du med oss via sociala medier gäller respektive plattforms policys.

Automatisk behandling av uppgifter

När du använder vår webbplats eller våra tjänster, sparar och hanterar vi data om hur du använder dem.

I vissa fall delar vi informationen med utvalda tredjepartsleverantörer (se nedan) av verktyg för marknadsföring och analys.

Vi gör detta för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse.

Detta kan ske bland annat genom att vi använder oss av cookies.

Marknadsföring via Google Ads och Facebook

För att vi ska kunna marknadsföra relevanta produkter till dig använder vi oss av retargeting på både Google AdWords och Facebook.

Det betyder att vi har en liten spårningskod på vår webbplats som gör att Google respektive Facebook kan följa dig. Vi på Getgeek kan däremot inte se några personuppgifter som Google eller Facebook har om dig, eller kopplingen mellan ditt unika ID-nummer och respektive nätverk.

Vi delar inte någon av dina uppgifter från våra register i övrigt med Google eller Facebook.

Lagring av uppgifter hos tredje part

För att kunna driva vår verksamhet effektivt behöver vi använda vissa system, tjänster och programvaror från olika leverantörer, både innanför och utanför EU.

Vi ställer krav på att alla leverantörer vi anlitar uppfyller kraven enligt dataskyddsförordningen och gällande andra lagstiftningar.

Följande företag har tjänster som vi använder, där dina personuppgifter kan komma att behandlas:

Google (USA)
Google levererar tjänsten G Suite till oss där bland annat mail, kontakter och kalender ingår. Via Googles lösning Google Cloud lagrar vi data på vår webbplats och i vår app. Det betyder att dina kontaktuppgifter och din personliga data som du som kund har hos oss alltid lagras åtminstone här. Servrarna är fysiskt placerade i Europa.

Fortnox (Sverige)
Vårt ekonomisystem heter Fortnox. Här lagras faktureringsuppgifter för redovisningen.

Trello (USA)
Trello levererar ett projektverktyg. Vi använder det för att planera uppdrag och hålla koll på att du får rätt hjälp. Viss information, som ditt namn och kontaktuppgifter kan därför förekomma här.

Hoxton Creatives (Sverige)
Hoxton Creatives är vår webbyrå och hjälper oss utveckla funktionalitet och design. De har full åtkomst till vår webbplats och kan därmed komma i kontakt med kontaktuppgifter och beställningar som skickas via formulär på webbplatsen.

Teamtailor (Sverige)
Teamtailor levererar ett HR-verktyg för rekrytering. Om du ansöker om ett jobb hos oss på Getgeek kommer dina personuppgifter att sparas hos Teamtailor.

Bernskiold Media (Sverige)
Vi anlitar en byrå för marknadsföringshjälp som heter Bernskiold Media. De har tillgång till vissa interna system samt vår webbplats, vilket betyder att de kommer i kontakt med kontaktuppgifter och beställningar.

Slack (USA)
Vår primära interna kommunikationskanal heter Slack. En del av den här kommunikationen kräver att vi pratar om ärenden. Då kan ditt namn delas i konversationen och därmed lagras hos Slack.

46Elks (Sverige)
När du får ett SMS om att din Geek är på väg till dig, och andra notiser via SMS så är det via 46Elks de går. Det betyder att 46Elks behandlar ditt mobilnummer åt oss.

MailChimp (USA)
När du får e-postkommunikation från oss, då är det via MailChimp det skickas. MailChimp behandlar ditt namn och e-postadress åt oss.

Vad har jag för rättigheter?

Du har alltid rätt att ta del av den information som vi sparat om dig. Du har alltid rätt till en gratis export av data per år.

Du har även rätt att när som helst begära att vi rättar felaktig information om dig.

Du har även rätt att be oss ta bort all information vi har sparad om dig, det som kallas rätten att bli bortglömd. På grund av bland annat Bokföringslagen (1999:1078) och andra lagar måste vi ibland spara viss information även efter att vi hanterat en förfrågan om att ta bort information.

Din förfrågan skickar du till oss på hej@getgeek.se. Vi hanterar den vanligtvis inom 30 dagar. Märker vi att det av någon anledning kommer ta längre tid kommer vi informera dig om varför och om det finns några andra hinder.

När du skickar en förfrågan som gäller personuppgifter måste vi försäkra oss om att vi hanterar rätt persons uppgifter. För att göra det kommer vi be dig om att skicka in en bild av en giltig ID-handling i samband med förfrågan. Vi raderar bilden så snart förfrågan har hanterats.

Ändringar

Vi har ett kontinuerligt arbete för att förbättra vår hantering och dina personuppgifter. Det betyder att vi kan behöva uppdatera den här policyn. Vid större förändringar av policyn ska vi informera dig.

Frågor och kontaktuppgifter

Om du har frågor gällande hantering av din data kan du kontakta oss på hej@getgeek.se.

Tillsynsmyndighet

Har du klagomål som rör vår hantering av dina personuppgifter ska du vända dig till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Senast uppdaterad: 12 november 2018