Hur du gör en riktig backup – billigt och säkert

“Det är förskräckligt”. Så beskriver GetGeeks vd John Angelmo, konsekvenserna av att förlora all värdefulla data genom spam. Det bästa du kan göra för att undvika det, är genom riktigt bra backup.

Föreställ dig hur alla dina bilder från flera år bakåt i tiden går förlorade i och med ett musklick…
GetGeek har haft kunder som sett all deras data försvinna utan möjlighet till återställning efter att ha blivit utsatt för spam.

Många människor har inte vidtagit tillräckliga skyddsåtgärder och är därigenom bara ett klick bort från en digital katastrof.
Att ha ett ordentligt skydd är enklare och förhållandevis billigare än du tror.

Backup – Det bästa sättet att skydda sig.

Utpressarnas taktik är att ta sig in och göra dina filer onåbara för dig. Om du då redan har en exakt kopia på all din data någon annanstans tappar utpressarna sitt farligaste vapen. Om du har data du är rädd, vilket alla av oss har, ska du se till att ha en riktig backup. Det är alltid det bästa skyddet för att inte riskera att förlora filer. Med en riktigt bra backuptjänst kan du komma åt filer som varit raderade i hela två år!

Se också till att använda någon form av bra antivirus-program, särskilt om du använder Windows.
Kom ihåg att aldrig klicka på länkar i mejl du är osäker på. “Better safe than sorry” som man säger.

Vad menas med riktig backup?

Ofta räcker det inte att bara använda vanliga molnlagringstjänster som Google Drive eller Dropbox De hjälper en bit på vägen, men vi rekommenderar att använda leverantörer som är specialiserade på just backup.

Det finns många bra leverantörer att välja mellan. Vi jobbar med ett företag som heter Backblaze för att de levererar bra backuplösningar för en billig peng, både för privatpersoner och företag.

Vill du ha hjälp med att välja rätt leverantör och göra allt det praktiska?
Tala med en av våra duktiga nördar!
Klicka här för att komma till sidan där du kan boka support.