Chromecast, det bästa för din TV

Jag köpte min platta TV 2008, den kommer aldrig att bli smart och det tar några år tills jag köper en ny. Min TV har några HDMI ingångar och det går lätt att koppla in tv-spels konsoller och annat kul. Men det som används mest är en Chromecast.

Man kopplar in sin Chromecast i en ledig HDMI-port i din TV, kopplas sen in ström till Chromecasten och slår på TVn.
Det som krävs är att man har WiFi hemma och sen är man igång. Chromecast fungerar så att man via tex SVT-Play appen, TV4-Play, Netflix, HBO Nordic och Viaplay

Installationshjälp och guidning tar ca en timme och ställer krav på att du har wifi hemma.

Nu finns även nya TV-apparater med Android TV, bland annat Sonys senaste generation och fler lär släppas under 2016 och 2017!

Det finns även en Chromecast som bara är till för för ljud, vilket på samma sätt kan göra din äldre stereo smart istället att köpa helt ny utrustning, det är perfekt för att spela Spotify och podcasts hemma, även denna kostar 399kr.

Google har i dagarna lanserat Chromecast Ultra som har stöd för 4k upplösning samt HDR, något som endast de två senaste årens premium TV-apparater kan ge support för, dock lär priset på den hamna mellan 599 och 699 när den släpps på den svenska marknaden.